Blogje over een palmboom

Palmbomen zijn een bekende en veel gecultiveerde boom. De palmen komen uit de plantenfamilie Arecaceae en kunnen, afhankelijk van de soort, wel 70 m hoog worden. De meeste palmbomen komen voor in tropische streken, hoewel ze over de hele wereld groeien. Er zijn 2.600 soorten palmbomen in 202 bekende geslachten. Sommige groeien redelijk goed in potten, terwijl andere het beste buiten groeien. Als je je eigen palmboom kweekt, is er een manier om ze sneller te laten groeien en zo meer kwaliteitsfruit te produceren.

Plantgebied

Plant een palmboom in een gebied met een goede afwatering dat volledige tot gedeeltelijke zon krijgt. Graaf een kuil met een schep die twee keer zo breed is als de kluit en dezelfde diepte als de pot.

Verspreid de palmboomwortels naar buiten. Snijd wortels die in een cirkel groeien door met een snoeischaar. Hierdoor kunnen wortels snel naar buiten groeien, worden ze eerder goed in de grond verankerd en wordt nieuwe groei aangemoedigd.

Vul de rest van het plantgat met aarde en verpak het door erop te gaan staan. Plaats mulch in een ring om de boom aan de randen van het gat tot een hoogte van 5 cm; het waterbassin houdt water vast in het wortelgebied, zodat irrigatie de wortels bereikt voor snellere groei.

Voedingsstoffen

Verhoog de groeisnelheid van uw palmboom door extra voedingsstoffen en koolstofdioxide te verstrekken. Breng mycorhyzal-schimmels aan op het wortelsysteem om het vermogen van de wortels om essentieel water en voedingsstoffen op te nemen te vergroten. Zoek dit product bij uw plaatselijke kinderdagverblijf.

Meng in de grond rond de palmboom een ​​speciale palmmeststof, verkrijgbaar bij de meeste tuinwinkels. Kaliumsulfaat in de bodem versnelt het groeiproces en verhoogt de vruchtproductie.

Snoeien

Snijd bruine bladeren van een palmboom bij droog weer met een snoeischaar of een snoeischaar op grotere handpalmen om de voedingsstoffen van palmvoedsel en water naar de groeiende top van de boom te leiden.

Onderzoek de boom en zie het hoofd bovenaan. Stel je het hoofd voor als een wijzerplaat met de horizontale as in het midden van het hoofd. Snijd bruin wordende bladeren af ​​onder het gebied van 3:00 en 9:00 uur. Snoei elk blad zo dicht mogelijk bij de stam af, maar snijd niet in de stam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *