Onderhoudstips voor uw keuken

Uw keuken wordt elke dag gebruikt, waarbij de noodzaak om dit schoon te maken groot is. Dit moet op een zorgvuldige manier gedaan worden zodat uw keukenblad, apparatuur en RVS wasbak niet worden aangetast. Wanneer u zo lang mogelijk wilt profiteren van een verzorgde keuken is het handig om goed te weten welk onderhoud hiervoor nodig is. Lees daarom hieronder een aantal tips!

Het keukenblad

Wij raden aan om het keukenblad meteen schoon te maken, nadat deze gebruikt is. Vooral wanneer er kleurstoffen te vinden zijn op het keukenblad is het belangrijk dat u dit met een vochtige doek verwijdert. Voor diverse materiaalsoorten zijn er schoonmaakmiddelen te krijgen die bestand zijn voor uw keukenblad. Voor aantasting van vet, kunt het beste gebruik maken van een keuken ontvetter!

Het fornuis

Het fornuis kan het beste worden schoongemaakt met een keukenontvetter en een vochtige doek. U kunt er ook voor kiezen om het fornuis eens per maand goed te reinigen door middel van baking soda. Bij een gaskookplaat is er minder onderhoud nodig, omdat dit een gladde plaat is waar met een vochtige doek al veel etensresten mee verwijderd kunnen worden. Met gaspitten wil het nog wel eens gebeuren dat er in gleufjes etensresten verdwijnen, waardoor u de gaspitten het beste uit elkaar kan halen en dit stap voor stap schoon te maken. 

Het apparatuur

Het onderhoud van uw apparatuur kunt u het beste nagaan door de handleiding te lezen. De onderdelen van de oven (zoals een bakplaat of rooster) kan met een sopje worden schoongemaakt. Voornamelijk bij het hebben van een grootkeuken is het belangrijk dat de handleiding wordt aangehouden van desbetreffende apparatuur. Voor grootkeuken reparatie kunt u het beste terecht bij Service Equipe Nederland. Zij hebben diverse culion onderdelen die passen bij grootkeukens apparatuur. Zorg ervoor dat het apparatuur schoon blijft en dat de onderdelen naar behoren werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *