Het verschil tussen een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder

Weet u wat het verschil is tussen een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder? U zult er misschien vanuit gaan dat beide functies dezelfde rechten hebben en tot dezelfde handelingen bevoegd zijn. Echter zit er wel degelijk verschil tussen een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder en dat leggen wij je uit!

Deurwaarder

Een deurwaarder heeft minder bevoegdheden dan een gerechtsdeurwaarder. De deurwaarder werkt vanuit de overheid en kan ook wel worden gezien als een belasting of gemeente deurwaarder. Een deurwaarder wordt ingezet om bijvoorbeeld belasting in te vorderen. Ga voor een deurwaarder in Apeldoorn naar Deurwaarders.com.

Gerechtsdeurwaarder

Een gerechtsdeurwaarder is bevoegd om beslag te leggen op goederen wanneer u niet op tijd uw schulden betaalt. De gerechtsdeurwaarder is namelijk koninklijk benoemd om zijn ambt uit te oefenen en wettelijke taken af te handelen. Een gerechtsdeurwaarder kan de burger informeren door middel van een dagvaarding en stelt desbetreffende partij op te hoogte van de uitspraak die in de rechtbank wordt gedaan.

Incassobureau

Naast een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder wordt ook vaak een incassobureau in verwarring gebracht met deze beroepen. Wanneer u schulden heeft bij iemand of iemand heeft schulden bij u, dan wordt allereerst een incassobureau ingezet. Een incassobureau zal een procedure starten om aanmaningen te sturen. Op het moment dat de schuldenaar zijn afspraken niet nakomt kan een deurwaarder worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *